הרגלי אכילה נכונים עפ"י צבי ויליגר

לאורך כל חייו הבוגרים עסק איש העסקים צבי ויליגר בייבוא מזון לישראל, תחילה בחברה המשפחתית שייסד אביו אלכסנדר ולאחר מכן במסגרת "וילי פוד" אותה ייסד ביחד עם אחיו הצעיר יוסי, כך שאך טבעי הוא שהצטבר באמתחתו ידע נרחב לגבי האיכויות של מוצרי מזון כאלה ואחרים. אבל ויליגר, שנחשב לאחד מאנשי העסקים החדים והנחושים בארץ, יודע שישנה חשיבות לא רק למה שאוכלים אלא גם לאיך שאוכלים – ובהתאם ממליץ על הרגלי האכילה הבאים בדרך לתזונה מאוזנת יותר ולאיכות חיים גבוהה יותר.

לאכול רק בישיבה, ולהתמסר לכך

טיפ אחד של צבי ויליגר הוא לאכול רק בישיבה ומבלי לעשות עוד דברים במקביל.
יש לכך שתי סיבות: ראשית, כדאי להקדיש לאוכל את תשומת הלב לה הוא ראוי שכן כך נהנים יותר מכל ארוחה ובנוסף מסופק לא רק הרעב הפיזי אלא גם הרעב הרגשי, אחד האויבים היותר ערמומיים של התזונה הנכונה.

הסיבה השנייה היא שאכילה בעמידה או תוך כדי הליכה היא ברוב רובם של המקרים אכילה לא מודעת, ובהתאם במסגרתה נזללים בעיקר מאכלים לא מזינים ולא בריאים. אי המודעות למה שאנחנו אוכלים גם מובילה לאכילת יתר, כך על פי מחקרים רבים, ועל כן ממליץ ויליגר לאכול אך ורק בישיבה ובנוסף לפנות לכך את הזמן (כלומר לא לאכול מול המחשב תוך כדי עבודה, למשל).

יותר ארוחות קטנות, פחות זלילה גדולה

המלצה נוספת של צבי ויליגר היא לאכול משהו קטן כל 3 שעות פחות או יותר.
ארוחה קטנה שכזו – שכדאי כמובן שתכלול מאכל בעל ערך תזונתי כמו פרי, יוגורט על בסיס חלב עיזים, מעדן מחלב סויה, חטיף אנרגיה, גרנולה וכו' – מונעת היווצרות רעב גדול והגעה לארוחה עיקרית עם אותו רעב ובהתאם זלילה מיותרת ומכבידה.

למה צבי ויליגר לא תמיד משאיר צלחת ריקה?

"ילד טוב", שר יהודה פוליקר את הטקסט המופלא של יעקב גלעד, "משאיר צלחת ריקה", ואכן המשפט הנ"ל מוכר היטב לרבים מבני דורו של צבי ויליגר שגדלו על תפישת העולם שאסור להשאיר אוכל בצלחת.

אבל כיום כבר ברור שאפשר להשאיר אוכל בצלחת. כמובן שמוטב מלכתחילה לא למלא צלחת יותר מדי, אבל לא תמיד יש לנו שליטה על כך (למשל כשאנחנו במסעדה) ובכל מקרה הגוף אינו פח אשפה ואין שום סיבה אמיתית לסיים את כל המנה – ובטח לא אם אנחנו כבר שבעים.

לא לדלג על ארוחת הבוקר

אורח החיים המודרני הופך את רובנו לפקעת עצבים בבוקר. רבים מאיתנו ישנים מעט מדי ועל כן קמים סחוטים ועצבניים, ובנוסף ריבוי המשימות והצורך להגיע לעבודה בזמן מייצר שגרה לחוצה מאוד – כשבמקרים רבים משלמת את המחיר ארוחת הבוקר שפשוט מדלגים עליה או שמסתפקים במשהו קטן ולא בהכרח בריא, וליתר דיוק מי שמשלם מחיר יקר על ההתנהלות הזו הם אנחנו.

ארוחת בוקר עשירה, מזינה ובריאה היא הבסיס לתזונה נכונה, וחשוב מאוד לפנות עבורה זמן, גם אם צריך לקום מוקדם יותר בבוקר. בפרט היא משפרת משמעותית את הקשב והריכוז ואת הערנות, ועל כן מומלצת במיוחד לאנשי עסקים כמו צבי ויליגר שחייבים להיות חדים לאורך שעות רבות.